2015. június 4., csütörtök

Internetes pénzkeresés | Piackutatási kérdőívek – Ipsos iSay, LifePoints, Marketagent, MOBROG

Igaz, nem beauty téma, de még nem láttam hasonló bejegyzést egy blogon sem, és némi tapasztalatom van is már benne. Gondolom többen találkoztatok már különböző hirdetésekkel böngészés közben, amik irreális pénzeket ígértek szimplán azzal, hogy otthon, a számítógéped előtt ülsz. Nos, ha nem is milliókat, de párszáz/párezer forintot meg lehet keresni ilyen módon, minimális időráfordítással. 


Én leginkább a piackutatás terén tudok némi információt nyújtani, ugyanis rengeteg ilyen oldalra regisztráltam, és alaposan utánaolvastam, hogy melyek azok, amik megbízhatóak, és nem csak azt a bizonyos mézesmadzagot húzogatják az orrunk előtt. A legtöbb oldal az amerikaiakat célozza be, jutalomként például Amazon.com vásárlási utalványt vagy csekkes kifizetést felajánlva, de sok helyen kérhető PayPal számlára is a pénz. Én most olyanokat fogok bemutatni, ahol a kérdőívek magyarul érkeznek.
(Nem kizárt, hogy néhány helyre csak meghívóval lehet regisztrálni, én már nem nagyon emlékszem, hogy hogyan csináltam, de ha ilyen problémátok akad, írjátok le az e-maileteket kommentbe, vagy a Facebook oldalamon üzenetben, és küldök meghívót. Van, ahol a regisztrációnál megadható, hogy ki ajánlott, ezesetben ha az oldalsávban megadott e-mail címmel rám hivatkoztok, segíthettek pontot gyűjteni, ezért nagyon megköszönöm, ha így tesztek:) )

Mit érdemes tudni ezekről az oldalakról?
  • A legtöbb esetben ki kell tölteni a profilodat az alap adataidról (hány éves vagy, melyik régióban laksz, mi a foglalkozásod, stb.), hobbijaidról, családi helyzetedről (kivel élsz, van-e gyereked) szóló információkkal, nyilván név nélkül. Ez persze nem kötelező, de ha megteszed, nagyobb eséllyel kapsz majd kérdőíveket, mert a legtöbbnél meg van adva egy bizonyos réteg, akiknek szánják, valamint az érdeklődési körödhöz is jobban kapcsolódik majd.
  • Előfordul az is, hogy beválogatnak ugyan, de az első néhány témába vágó kérdésre adott válaszod alapján "kirostálnak". Ez azt jelenti, hogy valamiért nem felelsz meg a célközönségnek, de legtöbb esetben így is kapsz valamennyi jutalmat. Érdemes rögtön akkor nekiállni a kitöltésnek, amikor megkapod az e-mailt, vagy pár órával utána, mert gyakran elég gyorsan betelik a keret, és lemaradsz. 
  • Van, ahol pontokat gyűjthetsz, és van, ahol konkrét összeget, általában dollárban vagy euróban megadva. Nagyon sok oldalra jellemző, hogy csak 20-30 dollár összegyűjtése után van kifizetés, ezek kevésbé praktikusak. 
  • A kapott kvóta leginkább a hosszúságtól és típustól függ. Akadnak 5-10 perc alatt kitölthető, tesztszerű kérdőívek, de olyanok is, amelyek hosszabbak, konkrét márkára, termékcsoportra vonatkoznak, és nem ritkán videókat, reklámokat is kell véleményezni benne néhány mondatban. Az, hogy mennyire érdekes az adott felmérés, zsákbamacska, találkoztam már nagyon unalmassal, és kifejezetten élvezetessel is. 
  • Az legtöbb oldalnál él az a lehetőség, hogy ismerősöket hívjunk meg, és ezáltal mi is profitáljunk belőle, de legtöbbször ez csak akkor érvényes, ha az adott személy regisztrál és/vagy ki is tölti az első kérdőívét.

Ipsos iSay: ez egy teljesen magyar oldal. Itt is lehet PayPal kifizetést kérni, a minimum beváltható pont 967, ami 5 eurót ér, de 1000 vagy 2000 Ft-os eMAG utalvány is igényelhető 408 és 816 pontért. Hetente 1-2 felmérést küldenek általánosságban,  amelyek 50-70 pontot érnek legtöbbször. 

LifePoints (régi nevén GlobalTestMarket): ez is pontgyűjtős rendszerben működik, 1800 pontért 1500 forintot lehet kikérni PayPal-on keresztül, ez a minimum. Elég gyakran, általában hetente egy-kettő, de megesik, hogy több kérdőív is érkezik magyar nyelven, amik átlagban 150-200 pontot érnek.
Update - 2019.04.10.: Az oldal neve LifePointsra változott, de gyakorlatilag minden marad a régiben.

Marketagent: szintén magyar oldal, ahol 100 pont 1 eurót ér. Mind a Skrill, mind a PayPal kifizetéseknél minimum 1000 ponttól lehet kifizetést kérni. Ez még mindig jobban megéri amúgy, mint a Skrill, mert ott 1700 forint a bankszámlára utalás díja - a PayPal-nál ez ugyebár ingyenes -, és a szinte sehol sem lehet vele fizetni. A pontokat elég lassan írják jóvá, körülbelül 1 hónapig kell rájuk várni, viszont elég aktívak, és a regisztrációért rögtön 150 pont jár.

MOBROG: ennek az oldalnak a magyarja kissé vicces, olyan, mintha Google Fordítóval készült volna, de érthető azért. Egy felméréssel átlagosan 150-200 forintot lehet keresni, és 1500-tól kérheted ki PayPalra vagy Skrillre. Ritkábban vannak kérdőívek, mint az előzőeknél, de itt is meglehet 2-3 hónap alatt az összeg, ha szerencsés az ember. Mobilos alkalmazásuk is létezik.

Posztjaim további oldalakról:
- JTNPanel
- Populáció, Talk Online Panel, ySense
- Toluna
- Adunk a véleményére
- Magyar Országos Panel, TGM Panel, Daedalus Online
+ Bonusway

Olyanoknak tudom ajánlani ezt a módszert, akik szeretnek ilyesmiket kitöltögetni, mert ugyan nem ebből fog senki meggazdagodni, de egy keveset azért lehet vele keresni, és gyakran még élvezetes is. Vannak ezen kívül további internetes munkák, igyekszem több oldalt felfedezni, én örülök, hogy vannak ilyenek.
Ti próbálkoztatok már hasonlóval? Ismertétek ezt a lehetőséget? 

17 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon hasznos bejegyzés volt, minden elismerésem! Az a baj, hogy nagyon sokan sajnos tényleg csak a mézesmadzagot húzogatják. A legviccesebb az, amikor munkát keres valaki, és a munkába álláshoz kapásból 300 euró a beugró. Nyilván, ha Magyarországon sokan tudnának egy ilyen kiugró összegű pénzt áldozni, akkor nem keresnének munkát, nem? :D A legszomorúbb: valaki így is bedől nekik. Meg ez a ún. piramis rendszer a halálom....Ha az összedől, akkor nagy baj van, persze a takarékoskodó németek mindig húzzanak ki a pácból. Egy a baj: mi lesz, ha már ők nem lesznek, esetleg elegük lesz, hogy mindig ők húzzanak ki a bajból?
    Nagyon örülök, hogy megbízható dolgokról esett szó nálad a blogon, és az külön becsülendő, hogy ezt meg is osztod velünk! Az a baj, sokan megtartanák maguknak ezt az infót, hogy nehogy már más is jól járjon, mert jaj konkurencia lesz nekem, ha ő is megismeri stb... Hány meg hány ilyen megesik, nem csak itt, ismerősi körömben is. Egy szelet kenyeret nem osztana meg, ha úgy van, épp ezért van meglepődés, amikor én a speciális kajáimat is megosztásra kínálom, pedig azt nehezebb beszerezni (és hát ne is említsem az árát)... De ezzel nem magamat akarom fényezni, csak arra akartam rávilágítani, hogy tényleg van aki annyira önző, még X testvérrel a háta mögött is, hogy hihetetlen. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem minden álmom külföldre menni, de már alapból ahhoz rengeteg pénz kéne, hogy kiutazzak, legyen miből megélnem amíg esetleg nem találok munkát, hasonlók...viszont ha meg itthon nem tudok dolgozni, honnan gyűjtsem össze? Hitelből?...
      Egyébként igen, egy csomó tök hasznos dologról nem is tudunk, emlékszem ebben az esetben én is hány külföldi oldalról meg mindenféle elszórt helyekről szedtem össze az infót, gondoltam akkor már csinálok egy összesítést, hogy más ne járjon így :D

      Törlés
  2. Hú nagyon köszi a bejegyzésért, megpróbálkozok velük :D Régen már gondoltam rá, de nem tudtam melyiknek érdemes nekivágni, most egy próbát megér :)

    VálaszTörlés
  3. köszi a tesztet. :) szeretem a piackutatásokat a másik oldalról is látni, mint kitöltő :) én a netpanelben vagyok benne (nem emlékszem már, hogy megkerestek, vagy regisztráltam-e), ott elég gyakran jön kérdőív, de mindig 1-2 utalványt vagy ajándékot sorsolnak a kitöltők között... eleinte kitöltöttem párat, de sosem kaptam semmit. :D ez a pontgyűjtős viszont szimpi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A netpanelről még nem hallottam :D De azért tényleg jobb, hogy biztosan kapsz valamennyit, nem sorsolnak.

      Törlés
  4. Az Ipsosban és a Marketagentben benne vagyok és már elég jól állok :D
    Hasznos bejegyzés!

    VálaszTörlés
  5. Ez tök jó ötlet, köszi! Én sokat gépezek, pár hete eladtam egy rakat kozmetikai cuccomat, meg pár ruhát, mivel nem volt annyi munkám, így könnyen tudtam majd naponta frissíteni a hirdetéseimet. Vagy tízezer jött össze. :D Egyébként a Marketagenten lakcímet is meg kell adni a regisztrációkor, hogy mindenféle cuccot tudjanak küldeni. Neked küldtek valamit? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ruhából nekem is lenne mit eladni, csak mire lefotózgatnám őket meg hasonlók...:D Krémmánián viszont fent van néhány termékem
      Még nem küldtek, pedig elég régóta csinálom, de hirtelen nem is tudom, hogy megadtam-e a rendes címem, vagy csak beírtam valamit :D

      Törlés
    2. Köszi! A ruháimból a gardróbcsere oldalon adtam el. Ott feltöltési díj nélkül lehet őket árulni. Bár eladni sem könnyű. Késő este és olyan hat felé újítottam meg a hirdetéseket, mert akor sokan vannak a gép előtt. :)

      Törlés
  6. Szia!

    Ezeket az oldalakat nem ismerem, de az adóbevallásodba hogyan írod be ezeket az összegeket? Minden jövedelmed adóköteles, ezek is, ez érdekelne. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A külföldön megszerzett munkabér itthon már nem adóztatható. Ebből a pár kis gombocska forintocskából még adóznánk is, egy egér farok maradna. Van amelyik cég csak utalványt küld, miután levásároltad, hogy is számolnád el? :D

      Törlés
    2. Köszi Lolli, az én válaszom az lett volna, hogy fogalmam sincs, mivel nincs bevételem, tanulok. Ennyire nem vagyok benne az ilyen oldalak működésében, de nem hiszem, hogy létezhetnének, ha törvényt szegnek, pláne az Ipsos, ami azért elég nagy cég.

      Törlés
    3. Egyébként az ipsos utalvány is külföldről jön, valószínűleg ezért.

      Törlés
  7. Az ipsos-on szerezhető Ticket Compliments utalványokra beváltottad már a pontjaidat? Ezt hol és mire lehet felhasználni? Összegyűltek már a pontjaim hozzá, de semmi infót nem találok róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be, már rengetegszer, itt rá lehet keresni az elfogadóhelyekre: http://bevaltohelykereso.webdesign.hu/nyito?t=tp
      Nagyon sok helyen be lehet váltani, pl. DM-ben és Müllerben tuti elfogadják.

      Törlés