2015. augusztus 7., péntek

Személyes | Happy Skin TAG

Carmenesque-nél láttam ezt a saját maga által összeállított kérdéssort, amivel nemrég egy új "rovatot" indított a blogján. Nem gyakran töltök ki hasonlókat a blogon, bőrápolásról is nagyrészt csak a kedvencek kapcsán esik szó, a kérdések pedig olyan témákat érintenek, amikről talán nem is írtam még. 



1. Milyen típusú a bőröd? 
Leginkább kombináltnak, de úgy veszem észre, hogy ez is gyakran változik. Olyankor is megjelennek hámló részek, amikor egyébként nem érzem száraznak a bőröm sehol, néha pár óra is elég, hogy kifényesedjek napközben, máskor pedig semmi. Érzékenynek egyáltalán nem mondanám, egy kezemen meg tudom számolni, hány alkalommal pattogtam vagy pirosodtam ki kifejezetten egy bizonyos terméktől vagy összetevőtől. Pattanások szinte csak hormonális okoknál fogva jönnek ki rajtam, cserébe viszont eléggé mélyek, és kínszenvedés tőlük megszabadulni. 

2. Mi a kedvenc bőrápoló terméktípusod?
A lemosók, egyszerűen azért, mert szeretem az érzetet, amikor hazaérek, és megszabadulhatok a sminktől és a szennyeződésektől. Tudom, hogy a legtöbben reggelente csak sima hideg vízzel mosnak arcot, én akkor is szeretem micellás vízzel áttörölni, szimplán csak az érzet miatt. 

3. Mi a legfurcsább összetevő, amit alkalmaztál a bőrápolási rutinodban?
Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen. 

4. Írd le 5 szóval a bőrápolási rutinodat!
Megszokott, egyszerű, folthalványítás, könnyű, pénztárcabarát.

5. Törlőkendő: igen vagy nem?
Ha mikroszálas, igen, ha nedves, nem. Maximum akkor használok, ha valamit ki szeretnék javítani, vagy a rúzsomat leszedni, egyébként nem gondolom a legjobb megoldásnak. 

6. Tonik: igen vagy nem?
Ha visszagondolok, régebben, "tapasztalatlan" koromban sem használtam, és most sem jellemző. 

7. Legjobb fegyver a pattanások ellen?
Benzoil-peroxid, ebből a kategóriából is az Akneroxid. Semmi mást nem találtam, ami ennyire hatékony lenne, a fogamzásgátló előtt gyakorlatilag a megmentőm volt. Teafaolajat használok néha, leginkább fertőtlenítésre és szőrbenövésre, a szalicilsav pedig csak a Neutrogena bőrradírjában vált be, más formában egyáltalán semmit sem használt. 

8. Mik a fő problémáid a bőrápolásban?
Rettentő rosszul hegesedik a bőröm, nem csak az arcomon, hanem mindenhol, ezért nem ritka, hogy egy-egy pattanás helye hetekig-hónapokig látszik. (Vigyázz, undi rész jön!) Számomra az sem működik, ha leszárítom őket, mert előbb-utóbb úgyis újra ki fog jönni ugyanazon a helyen - általában százszor rosszabban és fájdalmasabban - ezért muszáj, hogy eltávolítsam, akármennyire is benne van a köztudatban, hogy nem szabad nyomkodni. Egyszerűen nem érzem rendben azt, hogy csak hagyjam a bőröm alatt, ha el is távolíthatom. (Undi rész vége.) A másik talán nem is probléma, csak szimplán engem idegesít egy kicsit, hogy az arcmaszkok rajtam egyszerűen nem működnek.  

9. High-end vagy drogériás bőrápolási termékek?
Nem hiszek benne, hogy a "luxusmárkák" termékei sokkal többet nyújtanának, főleg, hogyha nem kifejezetten a bőrápolásra "szakosodtak". Inkább a kettő közé helyezném magam, előszeretettel választom a gyógyszertári, mégis még megfizethető árú márkákat, mint amilyen a Bioderma vagy a La Roche-Posay. Évek óta csak a Sensibio H2O micellás vizet használom smink- és arclemosásra, a drogériásak közül csak a Niveát használtam - nem is vált be. Arclemosónak általában valamilyen mindenmentes babafürdetőt, vagy drogériás sajátmárkás terméket vásárolok mostanában, egyedül a szérum vagy a hámlasztó az, amiből ha lenne rá keretem, beruháznék egy drágábbra

10. Kedvenc bőrápolási márka?
Ugyan nem tőlük használok mindent, és nem is próbáltam az összes terméküket, de a Bioderma áll hozzá legközelebb. 

11. A gyógyszertárban vagy, és csak egy bőrápolási terméket vehetsz, mi lesz az?
Jelenleg a Nuxe Réve de Miel ajakbalzsamjára fáj a fogam, kíváncsi vagyok, hogy lehet-e annyira jó, mint a Carmex, de egy felsőbb kategóriás fényvédőt is szívesen kipróbálnék.

12. Kedvenc bőrápolási blogok?
Nem kifejezetten bőrápolás, de a Krémmánia, valamint az utóbbi hónapokban fedeztem fel magamnak Ildi blogját is. Általában konkrét dolgokra keresek, és úgy olvasok cikkeket, bejegyzéseket, nem egyet keresek fel minden kérdéssel.

Remélem érdekesnek találtátok ezt a taget, esetleg érdekel titeket még hasonló? :)

1 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Kihívtalak Helena summer tag-jére, ha van kedved, készítsd el! A bejegyzésemben megtalálod a kérdéseket:
    http://the-original-style-blog.blogspot.hu/2015/08/tag-helenas-summer-tag.html

    VálaszTörlés