2016. június 17., péntek

Teszt | Nuxe Rêve de Miel ajakbalzsam

Idejét sem tudom, hogy mióta szemezek ezzel az ajakápolóval, de nagyjából már azóta, amióta a Nuxe márka megjelent Magyarországon. Hiába hallottam róla elmondhatatlan mennyiségű pozitív véleményt, féltem tőle, mert az elmúlt évek próbálkozásaival mindig befürödtem, és utólag rá kellett jönnöm, hogy a Carmexnél jobb nálam jobb ajakbalzsam nem létezik. Azonban a tavaszi Glamour napok alkalmával engedtem a csábításnak, és végre az enyém lett, ráadásul kuponnal.


A csomagolás alapján először szinte alig találtam meg a gyógyszertárban, mert simán összetéveszthető egy mini arckrémmel. Papírdoboz, gyönyörű grafika, és amit belül rejt, az még elegánsabb: homokfúvott üveg tégely, mindenféle csicsa nélkül.  Én általában itthon használom, ezért kevés lehetőséget adok rá, hogy eltörjem. Kinyitva az krém illata citrusos, és mintha valami túrós sütire emlékeztetne.


Elsősorban azért voltam kíváncsi rá, mert matt hatásának köszönhetően rúzs alá is használható, nálam pedig ez a lépés megfelelő termék hiányában mindig elmaradt. Az állaga méhviaszos - milyen meglepő, hiszen ez adja az alapját -, emiatt nem csúszkál és nem ragad, bár leggyakrabban éjszakára használom egy vastagabb rétegben, olyankor szinte mindegy. Tartósan fentmarad, és bár reggelre a nagy része beszívódik, azért szoktam érezni, hogy este felkentem. Nem mondtam le mellette a Carmexről, mert a száraz részek lehámlasztásában még mindig az a nyerő, de ha jobb állapotban vannak az ajkaim, vagy éppen utcára kell valami, akkor ezt vetem be. Vékony rétegben szárítóbb formulájú ajaktermékek alá kenem fel, nem ront a tartósságukon és valóban remek alapnak bizonyul. Az összetevőit nem fotóztam le, de Krémmánián meg tudjátok nézni.



A márkát fogalmazó gyógyszertárakban, online patikákban és Iparfümérián 2700-3000 forint körüli áron kapható a 15 grammos tégely - pontosan nem tudom, mert mindig változtatják mindenhol -, de létezik belőle stiftes verzió is, ami valamivel olcsóbb, de azt hallottam, hogy mind állagában, mind hatásában különbözik ettől.

Nem bántam meg, hogy végül beruháztam rá - és valljuk be, amennyi ideig kerülgettem, egy idő után úgyis megvettem volna -, mert évek óta ez az egyetlen ajakápoló, ami mellett ki is tartottam.


2 megjegyzés:

  1. Mennyire elegáns kis termék, úgy elfogadnám. Bár annyira kevés ajakápoló vált be, félnék kipróbálni. Az extra zsíros popsikrémet leszámítva rajtam semmi sem működik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kentem már magamra annyi mindent, de hiába :D Jaj de jó is lenne, ha bármit vennék, beválna :D

      Törlés