2017. április 29., szombat

Áprilisi kedvencek

Áprilist csakúgy, mint sok más hónapot, leginkább egy szóval tudnám jellemezni, méghozzá azzal, hogy "egyetem", de szerencsére idén először már nálunk is volt több, mint egy hét tavaszi szünet, ami alatt igyekeztem nem csak a sulis dolgokkal foglalkozni. Kozmetikumok terén a Glamour-napok kapcsán rengeteg újdonságot vettem, nagyrészt ezeket próbálgattam, hogy minél előbb véleményt tudjak róluk formálni, de azért lesznek itt jól ismert termékek is. 


Bár még nincs nyár, előszeretettel használtam a Balea Bahamas Dream testpermetet kvázi parfümként. Leginkább a kókusz dominál benne, és már alig várom, hogy kapható legyen belőle a tusfürdő is. A Palmolive Vanilla Pleasure tusfürdőt anyukám kapta, de amint megszagoltam, rögtön el is koboztam tőle, mert valami fantasztikus, tényleg. Igazi fűszeres vanília illata van, ami tartósan megmarad a bőrön, jó krémes az állaga, egy álom vele fürödni, ezért a többi verziót is meg kell majd néznem belőle. A Garnier Oil Beauty testradír visszatérő kedvenc, mindig van belőle itthon, mert hatásos, jó az illata, és testápolózni sem szükséges utána. Bár néha elkerül a fiók mélyére egy időre, mostanában újra elővettem, és örömmel használom. Nem szoktam kifejezetten kézkrémeket vásárolni, a Zoella Beauty Wonder Hand kézkrémet viszont imádom, napjában többször is képes vagyok bekenni vele a kezem, de fogok róla írni bővebben hamarosan. 


A képen látható kis tégelyben az Estée Lauder Double Wear alapozója van, amiből mintát kaptam az üzletben, és szerencsére számos használatra elégnek bizonyul. Bár használnom kell hozzá alapozóvilágosítót, ez nem változtat a tényen, hogy tényleg páratlan termék: jól fed, szép a finishe, nem emeli ki a száraz részeket, és hihetetlenül tartós, én pedig pont ezekre vágyom egy alapozóban. Bár sosem veszek ilyen drágán sminket, de azt hiszem, be fogom szerezni a teljes kiszerelést is. Mostanában nagyon rákaptam a színkorrekcióra, egy korábbi szerzeményes posztban mutattam, hogy rögtön két zöld korrektort is vettem, amelyek közül a Catrice-t inkább bőrhibákra, míg az Essence-t mindenhova máshova használom. Szépen kiüti a pirosságot anélkül, hogy ténylegesen zöldre színezné az arcot, a hatása pedig tartósan meg is marad a nap végéig. Említettem már, hogy nagyon szeretem az Essence Keep It Perfect! sminkfixáló spray-t, és bár félve vettem meg az Instant Matt verziót, plusz nem is olvastam róla túl jó véleményeket, nekem bevált. Nincs benne alkohol, ezért nem szárítja ki a bőrt, mégis úgy veszem észre, hogy az én arcomat valóban mattítja, és később fényesedik ki. Új kedvenc mindennapi pirosítómmá a Maybelline Face Studio pirosító 90 coral fever árnyalata vált, amit Ramitól kaptam, és majdnem tökéletes hasonmása a Nars Orgasm-nak. A NYX Liquid Suede folyékony rúzs Soft-Spoken árnyalatban akár már a védjegyem is lehetne, annyit hordtam az utóbbi hónapokban, egyszerűen nem tudok betelni vele. 


Tudom, hogy a csapból is ez folyik, és valószínűleg rettentően unjátok, de én is nézem a 13 Reasons Why-t, és nagyon élvezem. Az elejét kicsit vontatottnak éreztem, mert ennél "durvább" sorozatokhoz vagyok szokva alapvetően, de most tartok körülbelül a felénél, és kezd egyre jobb lenni. Ha nem rettent el a téma, akkor ajánlom, hogy nézzetek bele, és bár a sztori nem feltétlenül a nálam idősebb korosztálynak szól - és ami azt illeti, már nekem sem -, de azokat is le tudja kötni szerintem, akik már kijárták a középiskolát. 

YouTube fronton egyértelműen Lilla vlogja lett a kedvencem, akit Magyarósi Csaba egyik Sanghaji vlog epizódjából már ismerhettek, és néhány hete már saját csatornája is van, tele érdekességekkel. Már maga a téma is megkapó, hogy milyen lehet egy európai lány élete egy kínai nagyvárosban, de emellett Lilla személyisége is nagyban hozzátesz, egy élmény nézni a videóit. 

A legnagyobb kedvencem viszont mégis az, hogy végre elkezdtük a felújítást, és halad valamerre a dolog, amivel egyre több hely van, egyre inkább a saját képemre formálódik az egész szoba, és nagyon régóta vártam már erre :)

Kedvenc zenék:
Passenger - Heart Of Gold (Neil Young cover)
Killswitch Engage - All That We Have
LP - No Witness
LP - Too Much
The Kooks - Be Who You Are
Cœur De Pirate - Crier tout bas
The Midnight - Los Angeles
The Midnight - Gloria
Oh Wonder - Ultralife
ford. - Bedford Falls

Hihetetlen egyébként, hogy milyen gyorsan repül az idő, két hét múlva kezdődik a vizsgaidőszak, utána pedig már ismét jön a nyár...és megsúgom, hogy én már pár napja Zoella vlogmas videókat néztem. 

2 megjegyzés: