2015. február 22., vasárnap

Rimmel Match Perfection alapozó - 010 Light Porcelain

Sok jót hallottam már a Rimmel alapozóiról, ám sosem akartam igazán 3-4000 forintot kiadni rájuk. Amikor nyáron kipróbáltam a Lasting Finish Nude-ot, felbátorodtam és elhatároztam, hogy megnézem a többit is. Sajnos itthon a fent említetten kívül egyikből sem kapható igazán világos árnyalat, én viszont a Glamour napok alkalmával féláron mégis megvettem a Match Perfection-t a hazai paletta legvilágosabb árnyalatában, ami a 100 Ivory, de sajnos még ez is sötétnek bizonyult. A skóciai utazás előtt már tudtam, hogy ebből biztosan meg szeretném kint venni a legvilágosabbat és sikerült is. Ha tudom, hogy ennyire fogom szeretni, nem hagyom ott a Wake Me Up-ot sem...


A termék alapvető ígérete, hogy idomul a bőr színéhez és ragyogóvá teszi azt akármilyen. Szó van ugyan fényvisszaverésről, de ezt nem látható módon teszi, nem találhatóak benne csillámok, pont ezért nem féltem a megvásárlásától. 18-as fényvédő is található benne, ami plusz pont. 
A csomagolása üveg - ennek köszönhetően van tömege - átlátszó cimkével, így pontosan látjuk, mennyit használtunk el. Nekem a kék kupak is tetszik, de ez persze egyéni preferencia :D Pumpás kiszerelésű, így higiénikus és könnyen adagolható, nekem sosem volt problémám a kinyomott mennyiséggel. Ez azért is lényeges, mert rendkívül kevés mennyiség is elég belőle, soha nem használok el egy alkalommal egy teljes pumpálásnyit.


Én személy szerint odavagyok az illatáért, citrusos-friss, olyan "Rimmel illatú" :) Ebből már kitalálhattátok, hogy parfümöt tartalmaz, így aki erre érzékeny vagy kerüli ezt az összetevőt, annak nem jó választás, engem nem zavar. 
Az állaga meglepően híg, első blikkre sűrűbbnek tippeltem volna, ennek köszönhetően könnyed és egyszerűen eldolgozható, nem kell attól félni, hogy idő előtt megszárad. Tömörebb ecsettel ajánlom felvinni, ugyanis csíkozhat, pont az állagából adódóan. A fedése közepes, problémásabb területekre mindenképpen kell a korrektor, de előfordult, hogy anélkül használtam, a kisebb bőrhibákat képes elfedni. A finishe semmiképpen sem matt, leginkább bőrfényűnek mondanám, én mindig használok rá púdert. A csomagoláson az áll, hogy egész nap tart, jelentem, tényleg így van! Nem tapasztaltam, hogy kopott volna, még akkor sem, ha orrot fújtam vagy véletlenül hozzányúltam az arcomhoz. 
Nem irritált, nem okozott pattanásokat. (Ennél a sminknél láthattátok is már az arcomon.)



Water / Aqua  ,  Cyclopentasiloxane eo I szil  ,  Titanium Dioxide f  0 0 ,  Butylene Glycol h  1 0 ,  Ethylhexyl Methoxycinnamate f  ,  Talc  10 ,  Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone ti I eu  ,  Glycerin h  0 0 ,  Isononyl Isononanoate eo  ,  Magnesium Silicate  ,  BIS-PEG/ PPG-14/ 14 Dimethicone ti I eo I eu  ,  Lecithin eo I eu  ,  Disteardimonium Hectorite  ,  Laureth-7 ti I eu  ,  Silica Dimethyl Silylate eo  ,  Parfum / Fragrance i  ,  Phenoxyethanol ta  ,  Chlorphenesin ta  ,  Dimethiconol eo I h I szil  ,  Disodium Stearoyl Glutamate ti  ,  Dimethicone Crosspolymer szil  ,  Propylene Carbonate  ,  Xanthan Gum ti I eu  ,  Tocopheryl Acetate a I v  0 0 ,  Disodium EDTA  ,  Aluminum Hydroxideeo I h  ,  Hexyl Cinnamal i  ,  Limonene i  ,  Sapphire Powder  ,  Butylphenyl Methylpropional i  ,  Benzyl Salicylate i  ,  Linalool i  , Geraniol i  ,  BHT ta  ,  Alpha-Isomethyl Ionone i  ,  Citronellol i  ,  CI 77491 sz  ,  CI 77492 sz  ,  CI 77499 sz  ,  Ultramarines sz  0 0 (forrás: Krémmánia)

Az ára 3000 forint minden Rossmannban, Müllerben és Rimmel állvánnyal ellátott DM-ben, Angliában átszámolva is nagyjából ennyibe kerül, a kiszerelése 30 ml. Több oldalról is lehet rendelni egyébként a kint kapható árnyalatokat, ilyen például az ASOS vagy a Feelunique

Az utóbbi időben az egyik kedvencemmé nőtte ki magát, gyakran nyúlok hozzá, bátran tudom ajánlani. Zsíros bőrre talán annyira nem, de normál vagy száraz bőrűek számára jó választás lehet. 

Próbáltátok már ezt az alapozót? Van kedvenc Rimmel terméketek? :)

2 megjegyzés:

  1. A Lasting Finish-t terveztem beszerezni, de most elbizonytalanodtam. Nagyon meggyőző a véleményed róla. :)
    Csak lehetne kapni itthon is ezt az árnyalatot...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen...nekem a Lasting Finish-nél és a Wake Me Up-nál is ez a bajom, lehet, hogy végül rendelés lesz belőle, mert végülis 10 euró felett ingyenes szállítás van az ASOS-on, és gyakorlatilag ugyanott vagyok. Csak ugyebár Glamour napokkor lejönne belőle 50% meg hasonlók, ebből a szempontból bosszantó :(

      Törlés