2015. július 13., hétfő

Avon Advance Techniques hajvégápoló marokkói argánolajjal

Az Avon jóvoltából lehetőségem nyílt tesztelni két hajápolási terméket, először is a marokkói argánolajos hajvégápolóra esett a választásom, ugyanis egyrészről mindenféle hasonló termékem elfogyott, másrészről pedig rengeteg helyről hallottam már pozitívumokat róla, én magam viszont még sosem próbáltam. A másik termék a Supreme Oils hajápoló spray, még nem igazán sikerült konkrét véleményt alkotnom, de hamarosan érkezik a teszt arról is. 



A csomagolás a szokásos Advance Techniques vonal stílusát követi, praktikus, hogy átlátszó. Valódi üvegből készült, ennek ellenére nem hiszem, hogyha véletlenül leejteném, azonnal eltörne. A pumpáját nagyon szeretem, egészen kevés mennyiség is adagolható vele.



Az illata nem a kedvencem, engem valamiféle virágillatra emlékeztet némi fodrászos beütéssel, valahogy nem tudok megbarátkozni vele. Szerencsére használat után már nem igazán érezhető, a hajon sokkal kellemesebbé válik. 
Maga az olaj élénk sárga színű, és sűrűbb állagú, mint az eddig használt hajvégápolóim. Az argánolaj az összetevőlista tizedik helyén szerepel, nagyjából középtájt, ez elég jó arány. Alapvetően igyekszem szilikonmentes termékeket használni, de az ilyen termékek esetében hajlandó vagyok kivételt tenni. Hajvasalás után egy pumpálásnyit szoktam használni a hajam alsó részeire, ennyi bőven elég. Muszáj utána kezet mosnom, mert elég szilikonos tapintású marad, és nem nagyon szívódik be, a hajon viszont ez a csúszós, zsíros érzet néhány perc múlva már egyáltalán nem érezhető. Úgy érzem, hogy megfelelően ápolja a hajvégeimet, pedig nem kenegetem vele napjában többször. Nyilván a töredezett részeken már csak az olló segít, de átmenetileg segít javítani az összképen optikailag. Amit negatívumként rónék fel, hogy körülbelül másfél hónapja használom, de már a fele elfogyott, ezt más hajápoló olajoknál nem tapasztaltam, pedig azokból is ránézésre nagyjából ugyanennyit használok.
A 30 ml-s kiszerelés az Avon honlapján - és valószínűleg ezzel együtt a katalógusban is - akcióktól függően 1000-1500 forintért kapható, és ha jól tudom, létezik ezen kívül belőle több fajta is.

Szeretek kísérletezni, ezért nem kizárt, hogy a többi verziót is kipróbálom majd :)
Nektek melyik a kedvenc hajápoló olajotok?

4 megjegyzés:

  1. Én többfélét használok egyszerre. Mintha időről időre megszokna a haj egy-egy ilyet, mindig más a kedvenc. Mostanában a Fructis olajait kedvelem, azok hígabb állagúak, de olcsóbbak, mert sok van benne. (-: Arra rájöttem, hogy ezekbe a termékekbe kell a szilikon, amiben nincs, az mintha nem ápolná olyan intenzíven a hajvégeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a nem szilikonos csak felszívódik, aztán jól van, mint a kókuszolaj, néha azt kenem rá :D

      Törlés
  2. Én is próbáltam ezt az olajat az Avontól, de összességében az eredeti "zöld" vált be a legjobban. Van a rózsaszín Silk, az se váltotta be a hozzá fűzött reményeket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolkodtam, hogy a zöldet válasszam-e, mert végülis az volt az "eredeti", de úgy voltam vele, hogy ez biztos intenzívebb :D A rózsaszínről én sem hallottam jókat amúgy.

      Törlés