2015. július 9., csütörtök

Beszámoló | OVS Fest - 2015.07.04.

Idén másodszorra került megrendezésre az Online Video Stars Festival a Millenáris Parkban, a Special Effects Media rendezésében. Több, mint száz videóssal találkozhattak a résztvevők a legkülönfélébb műfajokból, legyen az gameplay, vlog, vagy éppen zenei feldolgozás. Most volt először Csajos sarok külön a lányok részére, így a beauty csatornák sem maradtak ki a szórásból. 
Sajnos a tervezettnél kevesebb képet készítettem, így a hangulatot talán nem tudom annyira átadni, a bejegyzés mellé ajánlom a már feltöltött vlogokat :)

Mia húgával, Bogival érkeztem délelőtt, már ekkor rengetegen voltak, főként egy-két népszerűbb videós körül voltak minden túlzás nélkül több százan. Én magam leginkább a lányok miatt mentem, és egyébként sem vagyok az az autogramkéregetős-fotózkodós fajta, így nekem ez mindig is furcsa marad. Számomra a nap egyik legmeglepőbb élménye volt, amikor Szandrával történő beszélgetésem közben az egyik olvasóm odajött, és közös képet készített velem csupán csak azért, mert szereti a blogomat :) Soha nem történt még velem ilyen, szóval először percekig azt hittem, hogy valami vicc, és mindjárt jön a kandi kamera :D 
Miután nagyjából körbejártuk a helyet, siettünk is a kisszínpadhoz, ahol Fruzsi, Mia, Evi, Anna és Bianka mesélt a videózásról és válaszolt a nézői kérdésekre Szecso műsorvezetésével. Az eseménynek egyébként két fő helyszíne volt, a főépületben a nagyszínpad főként vetélkedők, játékok, kvízek és egyéni fellépések helye volt, a kisszínpadon pedig kötetlenebb, tematikus beszélgetések zajlottak. Ezeken kívül volt még egy E-sport sátor is, ahol megmondom őszintén, nem jártam, itt League of Legends és CS:Global Offensive mérkőzéseket vívtak a vállalkozó szelleműek. 

"Mitől menő a gameplay?" című előadás Sirius vezetésével

Beauty-s lányok a színpadon


Az egyik talán legjobban várt fellépés Dancsó Péteré volt, rengetegen gyülekeztek a főépületben délután egy óra környékén, nem. Kissé későn érkeztünk, így a magam 160 centijével nem sokat láttam a dologból...:D Megemlíteném egyébként, hogy ezek után mindössze fél órás pihenőt tartva egészen este 7-ig folyamatosan autogramot osztott, és közös képeket készített mindenkivel, aki sorban állt. Közben ismét lányok vették át a helyet a kisszínpadon, Viki, Maris, Nana és DoggyAndi mesélt arról, hogy milyen nem-beauty témában nőként a sok férfi videós között. Ezek után Bogival átmentünk enni a Mammutba, pont lemaradtam az imagiSHOW színpadi szerepléséről, akiknek előadását sajnos félig meghiúsította a technika. 

"Női videósok"

Dancsó Péter, a háttérben SpireX videózik

Visszaérve megint a kisszínpad felé vettük az irányt, a Vloggerek akcióban című beszélgetés kedvéért, Goodlike, Szalay Isti, 2Face, Kes és Maris közreműködésével. Meglátogattam Ditkét is Dalmát is a Csajos sarokban, jó volt egy kicsit elvonulni. Utána elég sokáig ott is maradtam Kiss Alexával, Pallagi Alexával és Biankával, mire kijöttünk, gyakorlatilag már félig üres volt a hely, véget ért a programok nagy része is. Bobbyval és Petrával végighallgattuk a "csodás" Zaporozsec koncertet, aminek végén Nana és Ádám meglepetésképp egy videoüzenet-csokkoral és házi készítésű tortával kedveskedett a szervezőknek a rengeteg munkáért cserébe. 

"Vloggerek akcióban"

A többiek ezek után még elmentek a Nyugatihoz bulizni, én viszont teljesen leamortizálódtam, hát még milyen fáradt lettem volna, ha meghívottként vagyok ott. 
Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy az egész eseménynek én vagyok a célközönsége, mert ugyan rengeteg magyar videóst (is) nézek, és ismerek, de a "rajongás" valahogy nem az én asztalom. Így viszont, hogy ismerősök között lehettem, nagyon élveztem, összességében pedig jó dolog, hogy az ilyen rendezvények alkalmával személyesen is kapcsolatba léphetnek a nézők kedvenceikkel, és fordítva. Különösen örülök, hogy immáron nem csak a fiúkra korlátozódik minden, még ha itthon jelenleg még többségben vannak a YouTube-on. Nekem nem jött meg a kedvem a videózáshoz, de biztos vagyok benne, hogy sokan pont ilyenkor eszmélnek rá, hogy kedvük lenne kipróbálni. 

Nem kizárt, hogy jövőre is kilátogatok az OVS-re, főleg ha több lány ér majd rá :) (igen, Rami, ez elsősorban neked szól! :D)
Ti követtek magyarokat a YouTube-on? Elmennétek egy ilyen eseményre?

6 megjegyzés:

  1. Biztosan klassz lehetett. :)

    VálaszTörlés
  2. Most kicsit irigykedek, amiért Te kijutottál - én is nagyon szerettem volna, de mire észbekaptam már késő volt... De legközelebb mindenképp ott leszek! :D

    VálaszTörlés
  3. Én is oda akartam menni hozzád közös fotóért a III. YouTube találkozón, de nem mertem...
    Egyébként nagy rajongója vagyok a Catricenek és imádom az Europeiumos Müllert, mert mindig fel van töltve a Catrice állvány, remélem egyszer összefutunk, mert a bejegyzéseidből ítélve te is sokat jársz oda. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nagyon szoktam arrafelé járni egyébként, nem esik útba :)

      Törlés