2016. január 22., péntek

Teszt | Lush Bûche de Noël arctisztító

Néhány évvel ezelőtt szintén a karácsony utáni 50%-os leárazás keretein belül vásároltam meg életem első Lush termékét, a már akkor is nagy népszerűségnek örvendő Bûche de Noël arctisztítót. Emlékszem, hogy szinte úgy kellett levadászni, mert az akció második napján már szinte sehol sem volt belőle, ezért nagyon boldog voltam, amikor sikerült szerezni belőle egy tégellyel. Mostanában sincs könnyebb dolga annak, aki kiszemelte, én is csak reménykedni tudtam, hogy lesz még az üzletben. És volt. Régen is szerettem, de hol volt akkor még a blog...most viszont itt a lehetőség, hogy írjak róla.


Gondolom sokan hallottatok már arról, hogyha 5 üres Lush tégelyt visszavisztek az üzletbe, cserébe választhattok egy friss arcpakolást. Ez is egy ilyen, "visszaváltható" csomagolásban kapott helyet, amin az összetevőkön kívül azt is feltüntetik, hogy ki és mikor készítette az adott adagot. Ez azért is lényeges, mert a márka termékei kézzel készülnek, természetes alapanyagokból.



Nevét egy francia karácsonyi süteményről kapta, amely fordításban fatörzstortát jelent, ezt kívánja imitálni az arctisztítónk, ugyanakkor egyesek szerint a diós bejglitöltelékre hajaz, de hallottam már májas hurkához is hasonlítani. Fő alkotóelemei a mandula és a különféle szárított gyümölcsök, amikből főként az áfonya illatát lehet kiérezni. Én személy szerint odavagyok az illatáért egyébként, használat közben az egész fürdőszobát belengi.



Test- és arcradírként egyaránt használható, én azonban utóbbinál maradok, mert szeretném, ha minél tovább kitartana. Körülbelül egy fél diónyi mennyiséget szoktam kivenni belőle, néhány csepp vízzel elkeverem, majd ügyeskedem, hogy ne potyogjon mindenfelé, mielőtt eloszlatnám az arcomon. Ne úgy képzeljétek el, mint a tipikus szemcsés bőrradírokat, én inkább arctisztítónak nevezném. Lemosás után érezhető valamiféle réteg a bőrön, amitől eleinte meg is ijedtem, aztán rájöttem, hogy pont ez akadályozza meg a szárító hatását, nem tudom pontosan meghatározni, de jó érzetű rétegről van szó. (Remélem értitek :D) Pattanásokat, és egyéb bőrproblémákat nem okozott.  A csomagoláson nagyjából három hónapnyi szavatossági időt írnak, mindenesetre ajánlatos hűtőben tartani, hogy még véletlenül se romoljon, vagy penészedjen meg idő előtt. (Ez az egész friss kozmetikum dolog csak azért rossz, mert nem lehet, és nem is ajánlatos belőle betárazni.) Mint a márka sok más terméke - de nem az összes! -, ez is vegán. 
Egy méretben, 100 grammos kiszerelésben kapható a karácsonyt megelőző időszakban a Lush üzleteiben, illetve a webshopban, 2690 forintos áron, ám érdemes megvárni a leárazást, mert akkor több termékhez hasonlóan ehhez is féláron juthattok hozzá.

Egy kicsit ugyan elkéstem ezzel a teszttel, de mivel visszatérő termékről van szó, talán nem akkora gond, és aki szeretne, jövőre is le tud csapni rá. Ha eddig csak nézegettétek, és kell egy utolsó löket, én azt mondom, hogy mindenképpen megér egy próbát :)

8 megjegyzés:

  1. Annyi helyen olvastam már róla jókat, hogy egyszer végre nekem is ki kéne próbálnom. :D

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Ramihoz, ha megint lehet majd kapni tuti lecsapok rá, bár elég bizarr kinézete van tégelyen belül :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem bejön, bár előbb akarnám megenni, mint az arcomra kenni :D

      Törlés
  3. Én még anno Nojko videói miatt voltam megkattanva érte, mert nagyon istenítette. Két éve megvettem a leárazáskor, de sajnos nem értem a végére, mert bepenészedett. Szerettem használni az állaga és illata miatt, de nekem sajnos nem volt elég a tisztító hatása, ezért szerintem nem fogom újravásárolni. Egy próbát megért, és szeretnék még más arctisztítókat kipróbálni, de ezt meghagyom másnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is Nojkonál láttam talán először, most, hogy mondod :) Remélem hűtőben nem fog megpenészedni, kár lenne érte :O

      Törlés
  4. A Lush nem minden termeke vegán!!
    Mezet, tojast, joghurtot es lanolint is hasznalnak összetevökent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, köszönöm az észrevételt, javítom!

      Törlés