2016. június 11., szombat

Teszt | Avon MagiX 2 az 1-ben sminkalap

Ugyan sminkalapként az utóbbi időben a Nivea Men Aftershave balzsamot használom és szeretem, az Avon májusi újdonságai között feltűnt MagiX darab ígéretesnek tűnt. Nem nagyon használtam még a márkától arcra való sminkeket, sőt, ha jobban belegondolok, egyáltalán nincs tapasztalatom ilyen téren, így ideje volt ezzel a vonallal is megismerkednem.
Matt papírdobozban érkezik, a csomagolás pedig első ránézésre olyan, mint a négyes szemhéjpaletták vagy púderek: fekete, fényes doboz, benne tükörrel. Igen ám, de maga a termék krémes, vagy inkább habos állagú, szilikonos érzettel. Illata nincs.Elméletileg nem csak sminkelés előtt, hanem útközben, javításra is lehetne használni, de nekem ez valahogy kevésbé barátságos, mert nem szívesen kenek a már kész sminkem fölé semmit. Felvitelét ujjal ajánlják, én is emellett teszem le a voksom, ami a már előbb említett alapként való használat miatt higiéniai problémákat sem vet fel, hiszen kezet mosok. A panben enyhén rózsaszínes árnyalatú, felvive színtelen, és ahogy a szilikonos primereknél szokás, egységessé teszi a bőrfelszínt és jó kis "csúszós" alapot képez mindennek, ami majd rákerül. Úgy vettem észre, hogy a pórusokat nem tünteti el optikailag - bár szerencsére nekem erre nincsen szükségem -, és úgy egyáltalán, nem látszik, hogy lenne rajtunk bármi is. Számomra a legfontosabb, ha már ilyesmi terméket használok, hogy napközben ne kelljen óránként tükörbe nézegetnem és ellenőriznem a sminkem állapotát. Ezesetben is kiállta a próbát, csakúgy, mint átfényesedés szempontjából, nem volt szükség újrapúderezésre legalább délutánig. Kipróbáltam mind alapozóval, mind csak korrektorral, és mindkét esetben ugyanolyan jól vizsgázott.
A 10 grammos kiszerelés teljes áron 2299 forintba kerül, de jelenleg (2016.06.11.) éppen akciós a webshopban.

Nem állítom, hogy ennél jobb termék nem létezik a Földön, de aki szereti a hagyományos szilikonos formulát, annak szerintem nem okozhat csalódást.
Szoktatok primert használni? Ha igen, melyik a kedvencetek?

5 megjegyzés :

  1. Jól hangzik, de INCI nélkül nem veszek semmit. Sajnos a legtöbb Avon arcra való termék komedogén anyagot tartalmaz, emiatt nem nagyon szoktam megnézni őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt elfelejtettem lefotózni, de akkor majd még kiegészítem vele. Rám nem hat ez a komedogén/nem komedogén dolog.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...