2016. szeptember 14., szerda

Teszt | Perspirex Original izzadásgátló roll-on

Sajnos nem tartozom azon lányok közé, akik szinte bármilyen deot használhatnak, és túlzás nélkül állíthatom, hogyha nálam valami beválik, az valószínűleg szuperhatásos. Már egy ideje felfigyeltem a Perspirex márkára, és kapva kaptam az alkalmon, amikor körülbelül egy-másfél hónapja lehetőségem nyílt kipróbálni tőlük az Original izzadásgátlót. Előre leszögezném azonban, hogy nálam csak az alumínium-klorid tartalmú dezodorok működnek, ez is ilyen. Amikor pár éve megjelent a hír, hogy rákot okoz, satöbbi, alaposan utánanéztem a témának, és az olvasottak alapján nem hiszek abban, hogy félünk kéne ettől a hatóanyagtól, nincs megalapozott bizonyíték arra, hogy valóban káros lenne hosszútávon. Nem áll szándékomban biológiaórát tartani, és kérlek titeket, ne indítsatok felesleges vitát ezzel kapcsolatban, mivel mindenki azt használ, amit szeretne, és ami beválik neki, ezért hívom fel előre a figyelmet, hogy a következőkben bemutatott termék denaturált alkoholt és alumíniumot is tartalmaz.


Korábban a Rexona Maximum Protection krémdezodorra esküdtem, másfél-két éve napi szinten használom, valamint a gyógyszertárban kapható Solutio Antisudorica nevű készítmény is gyakran megfordul nálam. Ezek a termékek nem elfedik a kellemetlen szagokat, hanem az izzadást, mint folyamatot akadályozzák, nekem pedig főként erre van szükségem. A Perspirex abban hasonlít rájuk, hogy éjszakára ajánlott felkenni, ugyanis ilyenkor a verejtékmirigyek kevésbé aktívak. A Rexonát kivéve reggel vízzel le kell mosni őket, ettől azonban nem vesztenek a hatékonyságukból a nap folyamán.



A legdurvább, 30-35 fokos melegekben álltam neki a tesztelésének, volt mivel megküzdenie. A méretén lepődtem meg a legjobban, lejjebb illusztrálni is fogom, hogy mennyire picike. Golyós kiszerelésű, az illata pedig átlagos gyógyszertári. Jár hozzá egy komplett leírás, olyan, mint amit a gyógyszerekhez adnak, abban minden le van írva részletesen, ha valamit kihagynék.



Kombinálható más dezodorokkal, ezért én a biztonság kedvéért az első, egy hetes hozzászoktatási időszakban mindig használtam mellé valamit, ha utcára mentem. A tikkasztó hőségben természetesen nem maradt csontszáraz a hónaljam, de lényegesen jobb volt a helyzet, mint egyébként. Átlag 20-25 fokos hőmérsékletben hibátlanul vizsgázott, mondhatni egyáltalán nem izzadtam. Hatásfokilag egy szintre tenném a Solutio Antisudoricával, ugyanakkor a Perspirex mellett szól, hogy nem kell nedves vattával pepecselni, plusz jóval kompaktabb és utazóbarátabb, hiszen nem üvegben árulják. Negatívuma, hogy alkoholtartalma miatt kiszárítja és csípheti a hónalj bőrét - főleg szőrtelenítés után -, én azt általában maximum 1 órán át éreztem. Fontos még, hogy használat előtt fel kell rázni, illetve hagyni kell teljesen megszáradni, éppen ezért minél kevesebbet igyekeztem felvinni belőle. Nagyjából egy hetes minden estés használat után elég heti 2-3 alkalomra csökkenteni az adagot, mert elvileg akár 3-5 napon át is megmarad a hatása. Nálam ez sajnos nem jött össze, inkább az 1-2 nap volt jellemző, de ezidő alatt jelentősen gátolta a verejtékezést.

Űrtartalma 25 ml, ezen kívül kapható Comfort, illetve Plus változatban, helytől függően 3500-4500 forint környékén. Drogériák közül a DM-ben biztosan láttam már, de a márka megtalálható a Take Me Shop webáruházban, illetve Iparfümérián is. Ezutóbbin egyébként találtam egy tenyérre és talpra való verziót, ami felettébb érdekesnek tűnik, mert sajnos a kezemen is küzdök a túlzott izzadás problémájával, nem kizárt, hogy a jövőben be fogom szerezni.

Nem mondom, hogy teljes áron azonnal újravásárolnám, de mindenképpen mellette szól, hogy praktikus, és sokkal kevesebb kell belőle, mint egy átlag izzadásgátlóból, pláne, ha nem minden nap használjuk. A hozzám hasonló embereknek hatalmas segítség lehet a mindennapokban, de egy fontos esemény előtt azoknál is működhet, akiknek egyébként nincs különösebb problémájuk az izzadással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése