2017. július 12., szerda

Teszt | Clinique Pep-Start Hydroblur hidratáló krém

A Moisture Surge hidratálóval való szuper tapasztalatom után nagyon kíváncsi lettem a Clinique Pep-Start termékcsaládjára is, ezt a krémet pedig kifejezetten Lolly hatására vettem meg, annyi jót írt róla egyszer. Szerencsére találtam belőle egy mini kiszerelést, így nem kellett rögtön a naggyal kezdenem, bár titkon azért sejtettem, hogy nem fogok csalódni. Lelövöm a poént, megszerettem ezt a krémet, beépült a napi rutinomba, és most ki is fejtem, hogy pontosan miért. 



Tudom, hogy a tégelyes megoldást sokan nem szeretik a higiénia és sok más szempont miatt, nekem viszont nincs vele bajom, nagyon tetszik a csomagolás, és mivel masszív, ezért utazóbarát is.



Az állaga ijesztő elsőre és megtévesztő lehet, mert egy kifejezetten sűrű, már-már balzsamos krémmel találja szembe magát az ember, és én sem egészen értettem, hogy ezt kombinált bőrre? Hogyan? Hát úgy, hogy felkenés után egyáltalán nem hagy maga után zsíros, csúszós érzetet, hanem olyan lesz, mint egy primer, és egyébként sok helyen olvastam, hogy éppen ezért smink alá is tökéletes. (Én így nem használom, de állítólag működik.) Éppen ezért ha kifejezett mattító hatását nem is tapasztaltam, az biztos, hogy nem csillog tőle a bőr még pluszban. Fontos megjegyeznem azonban, hogy fényvédő nincs benne, ezért nappali használat esetén mindenképp kell alá!
Minimális ragacsossága van, de egy idő után ez is elmúlik, és amellett, hogy hidratál, nem kellemetlen érzés, pedig én szérumot is szoktam alá használni. Száraz bőrre mondjuk nem tudom, hogy elég lenne-e, de arra egyébként is van a termékcsaládnak más kréme. Irritációt, pattanásokat nem okozott, olajmentes, illatanyagot és alkoholt nem tartalmaz, van helyette viszont benne shea vaj - valószínűleg emiatt van selymes, primerszerű érzete -, algakivonat, de a teljes összetevőlistát ide kattintva elolvashatjátok. Amit kiemelnék, hogy többféle szilikont is tartalmaz, így aki ezt nem bírja, vagy nem kedveli, az inkább kerülje el. 
Ezt a kicsi, 15 ml-s kiszerelést én még csak Notinon láttam, onnan rendeltem 2590 forintért, de természetesen létezik 30 és 50 ml-s kiszerelésben is. Már használom egy ideje, és nem mostanában fogok a végére érni, szóval lényegesen lassabban fogy, mint például a Moisture Surge, így ha a kisebb kiszerelést választjátok kipróbálásképp, azzal sem jártok rosszabbul (árban sem).

Összességében tehát aki egy jól hidratáló, smink alá is alkalmazható alapkrémet keres főleg kombinált vagy normál bőrre, annak csak ajánlani tudom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése