2017. augusztus 2., szerda

Júliusi kedvencek

Általában júliusban jön ki rajtam leginkább, hogy mennyire nem szeretem a nyarat, és hónap végére már minden bajom van, most viszont érdekes módon viszonylag jól bírom, bár amikor ezt a posztot kiteszem, épp a Szaharából érkező forró és száraz léghullámok alakítják hazánk időjárását, de nyugi, befejeztem az időjárásjelentést. Sok kedvencem is volt, inkább térjünk át azokra. 


Szerintem még talán sosem mutattam ilyesmit korábban, de mostanában szeretek kicsit különlegesebb illatú kézmosókat venni itthonra, amilyen ez a Radox Feel Uplifted is, amit Notinoról rendeltem, mivel pink grapefruitos és bazsalikomos illata van. Engem leginkább valamilyen szénsavas üdítőre emlékeztet, emellett frissítő és gyümölcsös, szívesen használom, ráadásul már említettem korábban, hogy a Radox márka gyerekkoromban itthon is kapható volt, és örülök, hogy most online rátaláltam. (Update: sajnos ez a termék már nem kapható.) Elővettem az Original Source mentás-teafás tusfürdőmet is, ami a jelenlegi közel 40 fokokban hűsítő hatása miatt a legjobb választás, csak ajánlani tudom. Emellett legtöbbször a The Body Shop Pinita Colada tusit használtam, aminek nem az a tipikus erőteljes kókuszos-ananászos illata van, hanem annál krémesebb, vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzak. Nagyon eltalálták szerintem ezt a kollekciót, és olyannyira népszerű volt egyébként, hogy bár ez alapvetően tavaly nyári kiadás volt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is visszahozták. A Clinique-kel közös Pixibox kiadásban volt egy mini kiszerelésű habzó arctisztító, ezt eléggé megszerettem júliusban. Az állaga elég érdekes, mivel kifejezetten krémes habot képez, és csikorgósan tiszta lesz utána a bőr - nem tartalmaz egyébként alkoholt -, ami tudom, nem jó, de nyáron néha igényelem ezt az érzést, és utána mindig hidratálok. Elkezdtem beépíteni a bőrápolási rutinomba a nemrég vásárolt The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% szérumot, eddig nagyon szeretem, mert pillanatok alatt felszívódik, jól lehet rá rétegezni, és már a hatását is látom, de érkezik majd a The Ordinary termékeimről egy külön poszt, ha úgy érzem, hogy eléggé kitapasztaltam őket. 


A legnagyobb melegekben már nem, de azért  a hűvösebb nyári napokon szoktam arcsminket hordani, és most újra elővettem egy nagy kedvencem, a L'oreal Infallible 24H Matte alapozót, ami nem csak szinte egy teljes napon át valóban matton tartja a bőröm, emellett pedig jó a fedése, és tartós is, kombinált bőrűeknek csak ajánlani tudom. Az IsaDora Face Glow highlighter palettáról írtam már, és azóta is sokat használom, pedig tudjátok, hogy nem vagyok egy highlighter fanatikus. A theBalm Bahama Mama bronzosítóról szintén volt teszt, azóta sem lehet leszoktatni róla, és szerintem még jó ideig a rutinomban marad. A Catrice Fixing Brow Wax színezett szemöldökformázóját azért szerettem, mert waxos állagának köszönhetően egész nap helyén tartja a szemöldököm, ráadásul valóban vízálló. A Colourpop Ultra Satin Lip folyékony rúzs So Wavy árnyalatban már nem új kedvenc, amióta megrendeltem, azóta szinte mindenhez ezt kenném fel, a profilfotómon is ezt viselem. 

Aliz, aki a Japánspecialista csatornát csinálja, rengeteg olyan dologról mesél az országgal és a kultúrával kapcsolatban, amiket máshonnan nem igazán lehetne megtudni. Ebben a hónapban indult csatorna az Early Birds Vlog, amit Zsófi és Dani csinál a mindennapjaikról. Zsófi egy kedves ismerősöm Twitterről, elég hasonló a gondolkodásunk az tweetváltásaink (?) alapján, úgyhogy rögtön tudtam, hogy a vlogjaik is tetszeni fognak majd. A végére pedig az egyetlen külföldi személy a felsorolásból Katrin Berndt, aki egy svéd lány, Svédországban is él, de a csatornáját angolul csinálja. Sokan szerintem leginkább a tetkós tartalmai miatt ismerik, de rengeteg egyéb más témát is feldolgoz, a svéd nyelvvel kapcsolatos videóit különösen ajánlom, én hihetetlen sokat nevettem rajtuk. Egyáltalán nem az a tipikus fenszi videós, aki rövid időn belül elkezdi irritálni az embert, és valóban őszintén beszél dolgokról, nem a megmondóemberkedést és az alpári viselkedést próbálja ezzel az őszinte jelzővel eladni.


A hónap közepén kezdtem el nézni a 12 Monkeys-t, ami az azonos című film sorozat változata. Elég elborult, van benne időutazás, rejtély, nyomozás, de annyira elragadó a stílusa, hogy az első évadot egy nap alatt végig is néztem. Ez nem az a sorozat, ami mellett telefonozni, vagy számítógépezni lehet, eléggé elveszi az ember figyelmét, mert sok szálon fut, de akit ez nem zavar, annak ajánlom, hogy nézzen bele.


Facebookon már említettem, hogy egy napot kint voltam EFOTT-on, jól éreztem magam, tetszett a Hurts koncertje, és bár hajnalban hazafelé már az egész világot utáltam, annyira fáradt voltam, de megérte kilátogatni. Természetesen nem is én lennék, ha nem említeném meg a vizes vb-t, ami egyértelműen uralta a július második felét nálam. Nagyon szeretem a vizes sportokat a műugrástól kezdve a szinkronúszáson át az úszásig, többször kint is voltam a margitszigeti szurkolói zónában, és az elmúlt két hétben körülbelül minden programomat úgy időzítettem, hogy a versenyeket mindenképp meg tudjam nézni. (Elvetemült sportrajongó vagyok, tudom.) Hihetetlenül sajnálom, hogy vége, de szerencsére augusztusban még jön a Masters, és ott tervezek néhány versenyt élőben is megnézni.

Kedvenc dalok: (némi Szigetre hangolódás nyomokban megtalálható)
Dua Lipa - New Rules (abszolút nem az én stílusom, és továbbra sem az, de ha valamit, ezt érdemes meghallgatni a populárisabb R&B dalok közül)

Összességében tehát fogjuk rá, hogy július egy viszonylag okés hónap volt, de még most jön a java, ugyanis jövő héttől Sziget, remélhetőleg elviselhetőbb időjárással.

9 megjegyzés:

  1. Az alapozót én is nagyon szeretem, bár mostanában csak a Maybelline Fit Me korrektort használom egy pici púderrel. A Bahama Mama is nagy kedvencem lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanez, ilyen melegben már csak Fit Me alapozó helyett :)

      Törlés
  2. Mostanában én, ha ebben a melegben/napsütésben sminkre adom a fejem, akkor a Missha BB krémjét használom, mert 42-es napvédő faktora van, ezért megspórolok egy réteget. Egész jó, és a 23-as árnyalat a nyáron is hókadt arcomhoz éppen illik :D
    A Vizes VB-t én is nagyon élveztem, sajnos a helyszínen csak egyszer voltam, a Duna Arénában, aznap lett Cseh Laci ezüst érmes. Hihetetlen élmény volt, ahogy a közönség egy emberként szurkolt, és az a tomboló öröm, amikor a dobogóra állt! Máig libabőr, ha rá gondolok :) Sajnos a jegyek elég drágák voltak, pláne, hogy gyerekestől nekünk négy kell, szóval egy kisebb vagyon volt ez a néhány óra, de az biztos, hogy maradandó élmény.
    Sajnos a Masters nekem kimarad, végre megyünk nyaralni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem anya kint dolgozott a vb-n, úgyhogy tudott volna jegyet szerezni, csak hát mire észbe kaptam, pl. az óriástoronyra már elfogytak rég...:/ De üresek a napjaim, amióta nincs VB :D

      Törlés
  3. Inkabb csinalj Spotify Playlistet legkozelebb :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem használom a Spotify-t egyáltalán, minden zeném YouTube listában van :(

      Törlés
    2. Tenenbaum elegge Simon and Garfunkel-re hajazo :))

      Törlés