2017. december 3., vasárnap

Díjat kaptam! #6 | A Teaszünet Díj

Smejkától kaptam ezt a díjat, amit először is nagyon köszönök, és pont jókor jött, ugyanis elég régen írtam már ilyen kérdésekre válaszolgatós posztot. Általában nem szoktam kifejezett embereknek továbbadni ezeket, ám most van három jelöltem, ezen kívül viszont, mint mindig, ha van olyan kérdés, amivel kapcsolatban szívesen megosztanátok a véleményeteket / válaszotokat, írjátok meg kommentben, akár van blogotok, akár nem, mert kíváncsi vagyok.


Szabályok:

  • Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
  • Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
  • Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
  • Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
  • Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, és magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

"A legjobbat reméljük, de a legrosszabbra számítunk."
(Grace klinika)

Smejka kérdései:

  • Milyen típus vagy? Aki már novemberben karácsonyfát állít, és mézeskalácsot süt, vagy aki az utolsó pillanatban kezd neki a készülődésnek, és két hónapig morog a boltokban a zenék és a dekorációk miatt? Miért? Én már nyáron képes vagyok vlogmas videókat nézni, egyáltalán nem zavar, ha már októberben karácsonyi díszeket lehet kapni a boltokban, és simán sütünk mézeskalácsot már akár ősszel is. 
  • Milyen hagyományokat ápol a családod karácsonykor? Népi hagyományokat, vagy saját szokásokat teremtettetek, esetleg nyugati hagyományokból inspirálódtatok? Ez pont az a téma, amiről minden évben terveztem külön posztot írni, ugyanis egyáltalán nem hagyományosan ünnepeljük a karácsonyt. Családi okok miatt jópár éve nincs már rokonlátogatás, hanem itthon, a szüleimmel és az öcsémmel töltjük az egész ünnepet. Nem díszítünk lakást, évek óta idén először van adventi koszorúnk, nincs hanyományos karácsonyi menü, a fa, meg a mézeskalács egyedül az, ami hagyományosnak mondható. Számomra ez sokkal hangulatosabb így, mint stresszelni, és egyáltalán nem mondható el rólam, hogy emiatt kevésbé lenne karácsonyi hangulatom. 
  • Hatalmas ajándékok, vagy egy apró csoki és kis kedvesség. Melyik a szebb, melyiknek örülnél a legjobban? Mennyire értesz egyet azzal a kijelentéssel, hogy "a karácsony már csak az ajándékokról szól"? A fent említettek mellett ajándékozás sem nagyon van nálunk egyik ünnepkor sem, de egyébként is szívesebben vásárolok magamnak, minthogy ajándékot kapjak, nem vagyok oda a meglepetésekért. Az viszont tény, hogy rettentően előtérben vannak az ajándékok, emlékszem amikor még általános iskolába és gimibe jártam, a téli szünet után visszatérve mindenkinek rögtön az volt az első kérdése, hogy ki mit kapott, én ezt mindig is utáltam. Online is mást sem olvasni, csak hogy mindenki ajándékokat keres, kötelesség még a legjobb barátod anyukájának is - nyilván kicsit túlzok, de majdnem - venni valamit, ami nekem elég fura. Ezen felül - és ezért most lehet, hogy sokan nem fognak szeretni, de - szerintem kicsit álszentségbe ment át ez az egész "ó, nekem elég csak valami apróság, az a lényeg, hogy szeretetből adják" dolog, mert sokan nem örülnek az ilyesminek igazán, csak nem merik kimondani, hogy igen, ezt meg ezt szeretném, vagy adjatok pénzt.
  • Amerikai álom - gondolkodtál azon valaha, hogy Amerikában szeretnél dolgozni, letelepedni? Engem egyáltalán nem vonzott sosem Amerika. Persze néha én is belegondolok, hogy milyen lenne ott, főleg amikor mondjuk amerikaiak által készített YouTube videókat nézek, és szeretnék is majd valamikor kijutni utazás szempontjából, de sokkal szívesebben élnék akkor már Angliában, mint Amerikában. 
  • Milyen országokban jártál eddig, melyik tetszett legjobban, és hova szeretnél eljutni? Ha nem vagy utazós típus, akkor a belföldi kirándulásokról is mesélhetsz. :) (Ezelőtt azért kiteszem a disclaimert, mindössze a kérdésre válaszolok, egyáltalán nem célom nagyzolni, hogy jaj, mennyi helyen jártam már.) A környező országokban szinte mind voltam, általános iskolában minden nyáron jártunk Németországban és Ausztriában táborozni, ami pedig távolibb helynek mondható, az Svájc, Finnország, Svédország, Anglia és Skócia. Finnország volt a kedvencem, hihetetlenül nyitott és élhető ország és kultúra, sok-sok barátot is szereztem kint szerencsére. Főleg az északi országok vonzanak, nem vagyok az a tipikus Olaszország-Spanyolország-Horvátország fanatikus, úgyhogy Izlandot mindenképpen meglátogatnám, de Kanadára, Máltára, Új-Zélandra és Írországra sem mondanék nemet. Na meg persze Oroszország, ami nem tipikus úticél, de engem a származásom részben köt oda, viszont még sosem voltam :) Belföldön egyértelműen Pécs a kedvencem, de mivel viszonylag sokat járok Szegedre, azt is már szinte a második otthonomnak érzem. 
  • Mit keresel egy blogban, instaprofilon, esetleg YouTube csatornán? Mi alapján iratkozol fel valahova? Legfőképpen az életszagúságot, a sallangmentességet és az őszinteséget - figyelem, nem összekeverendő a bunkósággal! - keresem. Itt-ott megnyilatkoztam már arról, hogy elkeserítőnek tartom azt, ami a különféle közösségi média oldalakból lett, és ahogyan manapság a legtöbben használják őket. Számomra nem fontos, hogy valaki Instagram feedjén összepasszoljanak a képek, vagy egy sémára épüljenek, mivel úgyis egyesével fogom őket látni, ha bekövetem az illetőt. Blogok tekintetében sem az alapján választok, hogy mennyire hangulatos, mert persze lényegesek a képek is, de engem inkább a gondolatok és az információ érdekel. Hihetetlenül demotiváló, amikor egy tökéletes külső mögött értéktelen, gátlástalan, hamis és hazug belső van, és sajnos úgy érzem, hogy egyre inkább efelé haladunk. YouTube videósok esetében is fontos, hogy legyen egyfajta értékrend, amit közvetítenek, és ne csak a bohóckodás és magamutogatás menjen orrba-szájba, leginkább ezért is nem követem a legtöbb most népszerű videóst. 
  • Mi a véleményed a különböző internetes háborúkról? (táplálkozási szokásokat, sportokat, diétákat, sminkelő férfiakat stb. illetően?) Részt veszel rajtuk, kampányolsz valami mellett, vagy tovább görgetsz? Alapvetően nem érdekel, mások mit hogyan csinálnak, az viszont kifejezetten zavar, ha valaki egy drasztikus életmódot vagy táplálkozást próbál úgy kommunikálni, mintha csak ő csinálná jól, nem hajlandó elfogadni, hogy létezik más is, és próbál mindenkit megtéríteni vele. Ha pedig emellé áltudományos és bizonyítottan káros dologról van szó, az még inkább kiakaszt, mert az ilyesmire nincs mentség, főleg, mert az internetnek köszönhetően ma már minden sokkal gyorsabban terjed, mint korábban. A sminkelő férfiak már más téma, nem titkoltam soha, hogy teljes mértékben kiállok az (nemi) egyenlőség mellett, és mivel az, hogy például valaki férfiként sminkel-e, vagy sem, semmilyen negatív hatással nincs másokra, ezért nem is érdekel különösebben. Szóval igen, a végletesség és a térítés zavar ezekben a leginkább. 
  • Szeretsz, bár egy kicsit? ♥ Hát persze! ;)

Az én kérdéseim

  • Mutasd be három szóban a blogodat!
  • Szoktál még tv-zni? Ha igen, akkor milyen csatornákat, műsorokat nézel szívesen? Ha nem, mi ennek az oka?
  • Mi az álommunkád, amit ha nem számítana a végzettség, a fizetés, sem semmi hátráltató tényező akkor, a legszívesebben csinálnál?
  • Ha visszamehetnél az időben, hogy tanácsot adj a fiatalabb énednek, mit mondanál neki?
  • Mi az, amit körülötted mindenki - vagy a legtöbb ember - szeret, de te ki nem állhatod?
  • Van valami, amit nem szeretsz a karácsonyban? Ha igen, mi az, és miért?
  • Ha együttműködhetnél egy márkával bárhonnan a világból, melyik lenne az?
  • Haragtartó vagy könnyen megbocsátó típus vagy? 
Akiket jelölök:

  • Niki, a Nicki from the block írója: mert nem olyan régóta követem a blogját / csatornáját, és szeretném jobban megismerni. Smejkától is kaptál jelölést, de így most két adag kérdésre kell válaszolnod, haha :D 
  • Ági, a Niceties in my life írója: mert a szomszédom, és ez mindent megmagyaráz :P
  • Eni és Szimi, a A sip of my coffee blog írói: mert nemrég kezdtek el újra rendszeresen posztolni, és ezzel is szeretném ösztönözni őket a folytatásra. 
Remélem, tetszett ez a kis szösszenet, és válaszolgassatok ti is, ha szeretnétek! :)

2 megjegyzés:

  1. Annyira jók a kérdéseid, kicsit el is gondolkoztam rajtuk, még ha nem is vagyok jelölve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor hajrá, vedd úgy, hogy jelöltelek! :D

      Törlés